3 פרמטרים לקוד נקי
אחת הדרישות של גוגל היא שקוד האתר יהיה נקי ולא יגרום לקרולרים שלהם לרוץ באיטיות ולהיתקל בהמון בעיות בזמן הסריקה, אבל מה זה בעצם אומר, מהו קוד נקי ואיפה זה בא לידי ביטוי?
בכתבה שלפניכם 4 מפרמטרים לקוד נקי שיגרום לגוגל לסרוק את האתר בקלות וללא כל בעיות כמו כן נסביר גם מה זה אומר בכלל סריקת האתר.
סריקה נקייה
אז מה זה בעצם סריקה נקייה? ובכן כדי לאנדקס את האתר / עמוד שלכם באינדקס גוגל ישלח אל הכתובת שלכם בוטים הנקראים קרולרים שתפקידם לסרוק את האתר, לגלות עמודים נוספים על ידי דילוג בין הקישורים ובסופו של דבר הנתונים נשלחים לאלגוריתם שדואג לדרג אתכם, במידה וקוד האתר תקין ונקי הקרולרים לא מתקשים ומתפזרים על פני הכתובות באתר במהירות וביעילות, אך כאשר הקוד פגום ולא נקי… מהירות הקרולרים פוחתת, חלקם אף נעצרים במכשולים, זמן הריקה מתארך ומצריך יותר משאבי אנרגיה מגוגל שלא "שמחה" על הבזבוז שזה עתה נגרם לה בגלל קוד האתר שלכם.
• קישורים שבורים – קישורים שבורים יכולים לנבוע כתוצאה של הזנת קישור לא נכון, מעמוד שהיה בעבר אבל בינתיים ירד מהאוויר, משגיאת שרת או שגיאת פונקציה פנימית באתר, כך או כך קרולר שיגיע לעמוד שבור פשוט ייעצר ויגרום לקרולרים הנוספים לסרוק יותר שטח כלומר ביותר זמן ואנרגיה.
• הפניות 301 – פעמים רבות אנו מתקנים קישורים שבורים באתר באמצעות הפניה 301 / 302 מה שזה אומר זה בעצם שבמקום להגיע לעמוד שכבר לא נמצא באוויר האתר מפנה את הקרולר לכתובת חדשה, ההמלצה היא להימנע ממצב זה ובמקום ההפניה פשוט לתקן את הקישור לקישור הנכון, כשיש מעט הפניות באתר המצב לא אמור להיות בעייתי אבל כשמדובר על ריבוי הפניות 301 / 302 הקוד ייחשב ללא נקי ויש סיכוי כי גוגל יורידו לכם ניקוד ודירוג בעקבות כך.
• רכיבים הנטענים לאט – הרבה אתרים משתמשים ברכיבים כבדים הנטענים מאד לאט וגורמים לקוד ארוך ומבולגן, ככל שאחוז הקוד יהיה גבוה על התוכן וככל שהעמוד ייטען זמן רב יותר אתם עלולים לקבל דירוג נמוך מגוגל.